Roskole

Næste roskole starter lørdag 1. april 2017.

Ring til Kirsten på 61504450,  hvis du ønsker at tilmelde dig.
Der er et begrænset antal pladser.
 

I svømmehallen.

Vi har tre lørdag aftener i april kl. 19-22: Den 1., 15. og 29. Vi opfordrer dig til at deltage alle gange. Det er fordi det er en god ide, at få noget træning i det varme vand.

Vi mødes i svømmehallen i Asnæs kl.19 ved bagindgangen (via Rugvænget). Her bærer vi kajakkerne ind og vasker dem inden vi klæder om.

Så bliver programmet som følger:

 1. Lidt teori om kajakken og udstyret.
 2. Påklædning når man ror kajak.
 3. Sikkerhed til søs.
 4. Ind og udstigning af kajakken.
 5. 600 m svømning.
 6. Kajaktilvænning og lege.
 7. Makkerredning og selvredning.
 8. Oprydning og omklædning.
 9. Bærer kajakker ud og lærer at spænde dem fast på traileren.

Vi er færdige senest kl. 22, når alle kajakkerne er på plads på traileren.

Vi er som klub 100% afhængig af en god frivillig ånd – derfor er det vigtigt, at alle deltager i det arbejde, der er i forbindelse med at få kajakkerne af traileren og ned i vandet, samt at få kajakkerne op af vandet og bundet på trailerne igen.

Medbring i svømmehallen:

 1. Redningsvest hvis du har en, ellers har klubben.
 2. Badetøj og evt. dykkerbriller og næseklemme
 3. En våddragt kan anbefales (kan købes i Harald Nyborg til ca. 250 kr. med lange arme og ben eller brugt på Internettet). Bedre kvaliteter kan også købes på internettet eller i kajak og dykker udstyrsbutikker.
 4. Håndklæde + ekstra trøje til pauser og teori.
 5. Lidt spiseligt + kaffe/ te eller andet at drikke.

 

Derefter fortsætter vi på fjorden.

Første gang er den første onsdag i maj, hvor vi ror kl. 19-21, men mød op allerede 18.30 til omklædning og klargøring af kajakker på kajakøen i Gundestrup.

Så er vi klar til at gå på vandet kl. 19.00, og vi er tilbage kl. ca. 21.00 efterfulgt af rengøring af kajakker, oprydning, omklædning og evt. hygge :)

Derefter fungerer det på samme vis fremefter om onsdagen, indtil vi mødes til en intensiv ro-dag i en weekend. Vi aftaler dato og tid sammen.  Vi skal have alt med selv i kajakkerne (mad, skiftetøj og øvrigt grej) - men vi gennemgår forinden, hvordan vi pakker en kajak og hvad der er vigtigt at have med afhængigt af vejr/vind.

Herefter er du med stor sandsynlighed klubgodkendt :) Dvs. du kan ro med på klubbens ture og andre aktiviteter.

Du kan gå til EPP2 prøve 2 i løbet af denne ro-dag, hvis du og instruktørerne vurderer, at du er klar - ellers har du muligheden 1-2 gange i løbet af fjord-sæsonen, som varer til 1. oktober (datoerne fastlægges hvert år, så hold øje med kalenderen eller snak med roskole-instruktørerne).

For at gå op til EPP 2 prøven, anbefaler vi, at du har deltager mindst 4 onsdage – (eller efter roskolen om onsdagen) og det er anbefalelsesværdigt, at du har læst den bog om at ro kajak, som du får udleveret den første gang i svømmehallen og set filmen om havkajak, som du finder under menupunktet TIPS OG TRICKS.

Meld afbud til Kirsten på 6150 4450 hvis du er forhindret i at komme under roskoleforløbet frem til og med den intensive ro-dag.

Fra vi starter i fjorden, skal du skrive Logbog, så I kan holde styr på hvor mange Km du får roet. Man er frigivet roer, når man har taget EPP2 (eller klubgodkendt) og roet 70km.

Brug evt. app endomondo eller andre lign., hvor du kan koordinere via internettet.

 

Mange hilsner

Peter, Instruktør og ansvarlig for roskolen

FK Odsherred Kajak Klub

 
 

 

<Kajak cover til mail.jpg>

 Pris for roskolen 1800 kr. 

prisen dækker flg.:
indskud i foreningen
intensiv undervisning
lån af kajak
sikkerhedsudstyr
undervisningsmateriale
kontingent for året indtil 1/4 2018
 
FK Odsherred Kajak Klub  | ki.ha@post.cybercity.dk